Üretim ve envanter yönetimi teknikleri - Abalı, Mahmut Rauf (My University, 1993)
Bu çalışmada, üretim vb envanter yönetimi için halen mevcut ana teknikler incelenmiştir. Bu teknikler: Malzeme ihtiyaç Planlaması, Tam Zmanmda Üretim ve Optimum Üretim Teknolojisi 'dir. Birinci bölümde, üretim kavramı açıklanmış ve imalat sistemi tipleri incelenmiştir. İkinci bölümde, Malzeme İhtiyaç Planlaması ele alınmıştır. Üçüncü bölümde, Tam Zamanında Üretim Sisteminin aşama aşama uygu lanması anlatılmıştır. Dördüncü bölümde, Optimum Üretim Teknolojisi ele alınmış ve kural ları açıklanmıştır. Beşinci bölümde ise, bu tekniklerin analizi ile Tam Zamanında Üretim Sisteminin, Malzeme İhtiyaç Planlamasına uyarlanması izah edilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1993
Keywords: Üretim; envanter