Doğal gazın motorlara uygulanması - Gürbüz, Kenan (My University, 1993)
Petrol kökenli yakıtların dünyadaki rezervlerinin azalması ve petrol ihraç eden ülkelerin petrol satışlarını sınırlandırmasından sonra petrol dışında alternatif yakıt arayışları hızlanmıştır. Özellikle 1970 'li yıllarda petrol krizinden sonra bu çalışmalara ağırlık verilmiştir. Son yıllarda bulunan doğal gaz yatakları enerji açığına çözüm getirmek amacı ile doğal gazın alternatif motor yakıtı olarak düşünülmesine neden olmuştur. Doğal gazın egzost gazları emisyonunun temiz olması hava kirliliği problemine çözüm getirmesi açısından bu gazı daha avantajlı duruma getirmiştir. Hava kirliliğinin en önemli sebeplerinden biri araçlardır. Bu çalışmada doğal gazın fiziksel ve kimyasal özelliklerinin yanında doğal gaz ile çalışan araçlarda bugüne kadar yapılan çalışmalar ve gelişmeler sunulmuştur. Mevcut bir dizel motorun doğal gaz motoruna dönüşümü detaylı olarak incelenmiş ve tatmin edici sonuçlar alınmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1993
Keywords: Alternatif yakıtlar; Gazların karakteristik özellikleri; Alternatif yakıtların içten yanmalı motorlara uygulanması