Darbe radar ve haberleşme sistemleri için çok geniş bantlı tem horn anten tasarımı - Şentürk, Mustafa Dağcan (My University, 2010)
Bu çalışmada geniş bantlı düzlemsel anten yapılarından olan TEM horn anten yapısı ve frekans bant genişliğini artırmak için parabolik reflektör anten ile birleştirilmesi incelenmiştir. Bu bağlamda, TEM horn anten performansına geniş bant boyunca doğrudan etkiyen kritik parametreler olan kazanç, huzme, yan/arka kulak büyüklükleri ölçülmüştür. Parabolik reflektör antenlerin eğriselliği, boyutları ve odak uzaklığı mesafesinin etkisi incelenmiştir.Çalışma üç ana kısımdan oluşmaktadır.Birinci kısımda ARM incelenmiştir. Daha sonra parabolik reflektör antenler incelenmiş ve ARM ile çözümü yapılmıştır.İkinci kısımda TEM Horn anten yapısı hakkında genel bilgiler aktarılmıştır. Daha sonra iletim hatları modeli ile optimizasyonu yapılmıştır.Üçüncü kısımda TEM Horn antenin karşısına Parabolik Reflektör yerleştirilerek simülasyonu gerçekleştirilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010
Keywords: Analitik regularizasyon metodu (ARM); Parabolik antenler; İletim hattı modeli yöntemi (TLM); Horn anten tasarımı