Yapılarda tabakalı ahşap kullanımının Türkiye koşulları açısından değerlendirilmesi - Vural, Alaettin (My University, 2000)
Özellikleri nedeniyle Dünya9 da bir çok ülke tarafından yaygın olarak kullanılan tabakalı ahşap yapı elemanları Türk yapı sektöründe yeterince tanınmamakta ve uygulama alam bulamamaktadır. Bu çalışmada tabakalı ahşap teknolojisi Türkiye koşulları açısından değerlendirilmiştir. Böylelikle bu teknolojinin Türkiye'de kullanımının rasyonelliği ortaya konmaya çalışılmıştır. Bu doğrultuda yapılan çalışma beş bölümden oluşmaktadır. 1. Bölümde, çalışmanın amacı, kapsamı, yöntemi ve belirlenen sorunu ortaya konmaktadır. 2. Bölümde, tabakalı ahşap yapı elemanlarının üretim aşamaları, sistemleri ve biçimleri araştırılmış ve nitelikleri irdelenmiştir. 3. Bölümde, tabakalı ahşap yapı elemanlarının yapı gelişim süreci içindeki yeri ve kullanım alanları araştırılarak bu sistemin Türkiye'de yapılan uygulamaları incelenmiştir. 4. Bölümde, tabakalı ahşap teknolojisinin kullanım nedenleri irdelenmiş ve diğer sistemlerle karşılaştırmalı olarak Türkiye'de kullanımının rasyonelliği ortaya konmaya çalışılmıştır. 5. Bölümde, ulaşılan sonuçlar ve gerekli öneriler verilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2000
Keywords: Tabakalı ahşap elemanlar; Tabakalı ahşap