Akış tipine göre boşluk oranının görüntü işleme yöntemi ile belirlenmesi - Dibek, Burak (My University, 2014)
2000 'li yıllardan sonra teknolojik gelişmelerin hızla ilerlemesiyle birlikte deneysel çalışmalar, sayısal simülasyon programlarıyla desteklenmeye başlamıştır. İlerleyen teknolojiyle birlikte artan enerji ihtiyacı günümüz mühendislerini enerjiyi daha verimli kullanan cihazlar tasarlamaya itmiştir. Yapılan bu çalışmada yoğuşturucu sistemlerinde önemli bir parametre olan boşluk oranının tespiti üzerinde durulmuştur. Çalışmalar sayısal ve deneysel olarak iki bölümde toplanmıştır. Bu bölümlerde elde edilen veri ve değerler çalışmanın sonunda birbirleri ile mukayese edilerek çıkarımlar ve yaklaşımlar yapılmıştır. Sayısal kısımda MATLAB R2010a, Microsoft Excel 2007, Adobe Photoshop CS6 programlarından yararlanılmıştır. Deneysel kısmında ise slow motion kamera ile akış görüntüleme çalışmaları yapılmıştır. Matlab programının Image Processing Toolbox bölümü kullanılmış, Excel programında korelasyon fonksiyonları hesaplanmış, Image Processing Toolbox ile de görüntü işleme süreci tamamlanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014
Keywords: iki fazlı akış; Yoğuşma; Görüntü işleme; Boşluk oranı; Matlab Image Process Toolbox; R600a