Bir diyafram duvarda tahmin edilen ve ölçülen yer değiştirmelerin karşılaştırılması - Cengiz, Ayşe Dilek (My University, 2008)
Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova'da yapımı devam etmekte olan bir inşaatın diyafram duvarlarının olası deplasmanları üzerinde çalışılmıştır. 3 diyafram duvar kesiti ele alınarak öngörülen deplasmanlar hesaplanmış, gerçekleşen deplasman ölçümleri ile grafiksel gösterimle karşılaştırılmıştır. Gerçekleşen deplasmanların öngörülenlere göre daha az olması, modelleme aşamasında kullanılan parametrelerin çok tutucu seçildiğini göstermiştir. Bu sonuç zemin parametrelerinin belirli oranlarda artırılarak yeniden deplasman hesabı yapılmasını gerekli kılmıştır. Bu bağlamda E, ve c parametreleri belirli oranlarda artırılmış ve bu çözümlerle gerçekleşen deplasmanlara yakınsayan değerlere ulaşılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2008
Keywords: Kazı planı; Zemin profili; Kesit özellikleri; Diyafram duvar