İnsan kaynakları yönetiminde dış kaynak kullanımı ve bir uygulama - Kılıç, Ozan (My University, 2005)
Bu çalışmada, insan kaynaklan yönetiminde (İKY) ve İKY fonksiyonlarında dış kaynak kullanımı ve boyutları incelenmektedir. Dış kaynak kullanımı, işletmelerin rekabette öne geçmek için belirledikleri temel yeteneklerine yoğunlaşıp, bunun dışındaki faaliyetlerinin tümünü veya bir kısmım işletme dışındaki organizasyonlardan temin etmesidir. Dış kaynak kullanımı, pek çok yönetim yaklaşımını etkilemekte ve bu yaklaşımlardan etkilenmektedir. Çalışmada, dış kaynak kullanımı ile etkileşim içinde olan güncel yaklaşımlar ele alındıktan sonra, dış kaynak kullanımı süreci incelenip, insan kaynaklan yönetimi ve fonksiyonlarının dış kaynaklardan teminine yer verilecektir. Araştırma kısmında ise, insan kaynaklan yönetiminin bazı fonksiyonlarım dış kaynaktan temin eden bir işletmenin uygulamalarından bahsedilecektir. VIII
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2005
Keywords: Dış kaynak kullanımını etkileyen yaklaşımlar; Maliyetlerin düşmesi; İşletmenin dışa bağımlı hale gelmesi