Sonlu genleşen küresel kabuk probleminde elastisite ve kabuk teorileri sonuçlarının karşılaştırılması - Özgür, Mehmet (My University, 1999)
Bu çalışmada, sonlu genleşen tam küresel kabuk problemi, üç boyutlu elastisite teorisi yardımıyla ve sonlu şekil değiştirme ve sonlu dönme yapan yüzeysel taşıyıcı sistemler için önerilmiş iki kabuk teorisi yardımıyla çözülmüştür. Malzemenin sıkışmaz ve şekil değişimi öncesi izotrop olduğu varsayılmıştır. Söz konusu iki kabuk teorisi, üç boyutlu elastisite teorisi yardımıyla elde edilen kinematik ifadelere uyarlanarak çeşitli germe ve kalınlık parametrelerine karşı gelen sayısal sonuçlar karşılaştırılmıştır. Kesit tesirleri üç boyutlu elastisite teorisi ve söz konusu iki kabuk teorisi ile ayrı ayrı elde edilmiştir ve ilgili sayısal sonuçların karşılaştırmalarıyla söz konusu kabuk teorilerinin doğruluk dereceleri hakkında fikir edinilmeye çalışılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1999
Keywords: Elastisite teorisi ile elde edilen kinematik ifadeler; Kesit tesirinin bulunması