Ahşap ve yurdumuzda yöresel uygulamaları - Önel, Hakkı (My University, 1975)
Ülkemizin türlü güncel sorunlarının yanında, özellikle konu ile ilgili konut açığının çözümüne eğilme gereği doğmuştur. Birinci bölümün kapsamında tutulan yapım yöntemlerinin oluşturduğu kavramlar ışığında ve ikinci bölümün özü olan ağaç üretim-tüketim olanaklarından ölçülü yararlanma ile yapı sektöründe kullanılabilecek orman yan ürünü gereçlerinin nitelik ve üstünlükleri saptanmıştır. Üçüncü bölüm, önerilen çözümler için, konunun ele alınması ve geliştirilmesinde izlenen yolu oluşturmuştur.
Tez (Doktora) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1975
Keywords: Yapı gereci̇ olarak ağaç ve orman