Dünya'da ve Türkiye'de sigorta işletmeciliği ve bir örnek olarak hayat sigortacılığı - Karagöz, Yakup (My University, 1994)
Kişilerin, biraraya gelerek karşılaşacakları riskleri kendi aralarında paylaşarak karşılıklı bir yardılaşma ve dayanışma kurmaları zamanla kurumsallaşmış ve profesyonel risk taşıyıcılığı görevi yapan sigorta sektörünü doğurmuştur. Bu sektör, gelişen ekonomiye ayak uydurabilmek ve bu ekonomi içerisinde önemli bir yer edinebilmek için faaliyetler göstermiş ve günümüzde modern haliyle ekonominin vazgeçilmez unsurlarından biri haline gelmiştir. Ülke içinde, sosyal refaha büyük katkıları olmuş, ülkelerin ticaretini geliştirici ve koruyucu rolünü üstlenmiş, yarattığı fonlarla ülke ekonomisi için çok büyük bir kaynak olmuştur. Ve günümüzde sigorta sektörü, karşılıklı yardımlaşma görevini, ekonomik işlevlerin gerisinde bırakmış ve ekonomiler için bir mali kurum niteliğini kazanmıştır Tehlike ve risklerin arttığı dünyamızda, bu risklerin doğuracağı hasarları güvence altına alarak birnevi telafi mekanizması görevini yerine getirmekte ve ekonomik kayıpları önlemektedir
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1994
Keywords: Sigortacılığın ekonomik etkileri; Sigorta örneği olarak hayat sigortacılığının incelenmesi