TCDD' de yapılan yol bakım çalışmalarının ekonomik analizi - Ilıcalı, Bekir (My University, 1996)
TCDD yol bakım çalışmalarının ekonomik değerlendirmesini içeren tez çalışması dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, Ülkemiz demiryollarının ve TCDD' nin tanıtımı yapılmış ve bugünkü durumu anlatılmıştır. İkinci bölümde, TCDD' de yapılan yol bakım çalışmaları, makinalı yol tamiratı, ray kaynak çalışmaları ve yol yenileme çalışmaları hakkında bilgi verilmiştir. Üçüncü bölümde, seçilen bazı iş yerlerindeki bakım çalışmalarının ekonomik analizi karşılaştırmalı olarak yapılmış, tablolar halinde gösterilmiştir. Seçilen işyerleri İstanbul-Ankara demiryolu hattı üzerinde bulunan Kısım Şeflikleri olup, bunların TCDD bünyesinde bulunan diğer kısım Şeflikleri için iyi bir örnek olacağı düşünülmüştür, Dördüncü bölümde ise, yukarıdaki çalışmalardan çıkan sonuçlar değerlendirilerek çözüm önerileri getirilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1996
Keywords: Ülkemizde Demiryolu ve TCDD’nin tanıtımı; Yol bakım çalışmaları; Bakım çalışmalarının ekonomik değerlendirilmesi