Post Keynesyen iktisatları ve Türkiye'de para arzının içselliği - Karaduman, Hasan Ağan (My University, 2003)
Post keynesyen iktisatta ve Türkiye'de para arzının içselliği üzerine yapılan bu çalışma, üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde post keynesyen iktisat okulu, metodolojik vurgu ağırlıklı olmak üzere tanıtılmaktadır. İkinci bölümde, öncelikle post keynesyen para anlayışı ele alınmaktadır. Ardından, post keynesyen okulda para arzının içselliği teorisi incelenmektedir. Üçüncü ve son bölümde ise Türkiye'de para arzının içselliği, 1987-2002 dönemi için Granger nedensellik testleri aracılığıyla açıklanmaya çalışılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2003
Keywords: Post keynesyen iktisatda giriş; post keynesyen iktisatda para ve para arzının içselliği; türkiye’de para azlığının içselliğinin ampirik sınaması: 1987-2002