Müzelerde sergileme yöntemleri bağlamında teknoloji kullanımı - Boyraz, Burak (My University, 2011)
Teknoloji, bilişim ve iletişim kavramları çoğunlukla birbirleriyle iç içe geçmiş kavramlardır. Bu kavramlar kimi zaman günlük yaşam içinde sadece tek başına etkili olabilirken, kimi zamanda birbirlerinden beslenmektedir. Teknoloji, bilişim ve iletişim kavramlarının müzecilik çerçevesinde ele alındığı bu çalışmada ise özellikle teknoloji ve sergileme ilişkisi incelenmiştir. Çünkü müzelerde etkileşimsel uygulamalarla birlikte kendisini hissettiren teknoloji kullanımı, sergilemelerde müze türüne ve kullanım amacına bağlı olarak bir takım farklılıklar göstermektedir. ?Müze Teknolojileri ve Sergileme Farklılıkları? başlığı altında incelenen bu farklılıklar müzenin ziyaretçi ile olan ilişkisini de önemli ölçüde etkilemektedir. Ayrıca teknoloji ve sergileme ilişkisine bağlı olarak iletişimi kavramının da ele alındığı ?Müzelerde Sergileme Yöntemleri Bağlamında Teknoloji Kullanımı? adlı bu çalışmada, iletişimin müzelerde hangi biçimlerde kullanıldığı ve kurumsal iletişim kavramı ele alınmıştır. ?Bir İletişim Unsuru Olarak Sergileme? başlığı altında incelenen konularda ise bilgi toplumu, bilgi yönetimi ve enformasyon kavramlarına değinilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2011
Keywords: Müze teknolojileri ve sergileme farklılıkları; Müze sergilemeleri bağlamında güncel gösterim teknikleri; Müze teknolojilerinin kullanılabilirliliği