Düzlemsel homotetik hareketler altında yüksek mertebeden ivmeler ve poller - Şahin, Serdal (My University, 2009)
Bu tezde, kompleks düzlemde 1-parametreli homotetik hareketler altında yüksek mertebeden hız ve ivmeler ile yüksek mertebeden poller incelenmiştir. Ayrıca, özel olarak hareketin "t" parametresi yerine hareketin dönme açısı alınması durumunda yüksek mertebeden hız ve poller yeniden düzenlenmiştir. Hareketin "h" homotetik oranı h≡1 olması durumunda ise (Müller, 1956, 1963) tarafından verilen sonuçlar özel hal olarak elde edilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009
Keywords: Homotetik hareket; Relatif hız; Sürükleme hızı; Mutlak hız; Pol noktası; Pol eğrileri; Açısal hız; Yüksek mertebeden hız ve ivme