İnsan sermayesi yönetimi ve bir uygulama - Çoğan, Melih (My University, 2006)
İnsan sermayesi bir bireyin sahip olduğu, görünen ve görünmeyen tüm bilgi, beceri, yetkinlik, tecrübe vb. gibi kavramlardır. Bu sermaye organizasyonları doğrudan etkileyen, yani organizasyonu başarılı ya da başarısız kılan sermayedir. Bir organizasyonun asıl değerini ortaya koyan, insan, yapı ve ilişki sermayelerinin birleşiminden oluşan entelektüel sermayedir. Entelektüel sermayeye temel teşkil eden unsur ise insan sermayesidir. insan olmadan basandan ve gelişimden söz etmek mümkün değildir. Bu çalışma, insan sermayesini, temelini oluşturduğu entelektüel sermaye ile olan ilişkisini ele alan ve son bölümde kabul görmüş insan sermayesi kriterleri üzerinden bir firmanın insan sermayesine bakışını ortaya koyan bir çalışmadır. iv
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2006
Keywords: Entellektüel sermaye; İnsan sermayesi