Çelik şerit ve tellerin üretiminde planlama ve kalite sistem tasarımı - Küçükyıldız, Zafer (My University, 1999)
Kalite teriminin genel tarifi ve kalite güvence tipleri açıklanmıştır. İSO 9000 standartlar serisinden başlıca 3 seri 9001,9002 ve 9003 açıklanmış ve 9002 serisi özetlenmiştir. Türk Standartları Enstitüsü çelik şerit ve telleri 1142 no* lu broşürde standartlaştırmıştır ve bu standart çalışmada verilmiştir. Çelik ambalaj çemberlerinin hammaddeleri olan sıcak ve soğuk haddelenmiş çelik sac ruloların fiziksel ve kimyasal değerleri tüm tolerans değer aralıkları gerekli tablolar ile verilmiştir. Çelik ambalaj çemberlerinin üretim parametreleri ve buna bağlı olarak işlem şekilleri tüm teknik verileri ile belirtilmiş ve kalite kontrol ve test şekilleri verilmiştir. Kalite kontrol ve test cihazlarının kalibrasyon aralıkları belirtilmiştir. Çelik çemberlerin tokaları ve teknik malzeme özellikleri ile birlikte ölçüleri açıklanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1999
Keywords: Çelik şerit; Tellerin üretiminde planlama; Çelik ambalaj çemberlerinin hammadeleri