Oryantasyon eğitiminin çalışanların turnoverına etkisi ve bir uygulama - Balbay, Zeynep (My University, 2007)
Günümüzde isletmeler nitelikli personelleri elinde tutmakta zorlanmaktadırlar. İse yeni alınan personelin is yerlerinde geçirdikleri ilk zamanları mesleki açıdan oldukça zorlayıcı olmaktadır. Bu nedenle sirketler oryantasyon egitimine önem vermek zorundadırlar.Bu arastırma göstermektedir ki oryantasyon egitimi alan personelin ise devamlılıgı ve ise adaptasyonu, oryantasyon egitimi almayan personele göre daha uzun bir süreç gerektirir.Bu arastırmanın teorik bölümünde insan kaynakları yönetiminde egitim süreci,egitimin isletmeler ve personel için önemi, egitim çesitleri, oryantasyon egitiminin personellerin isgücü devir hızı (turnover) ve ise adaptasyonuna etkisi üzerinde durulmustur. Uygulama bölümünde ise bir otomotiv sirketinde uygulanan oryantasyon egitiminin is gücü devir hızı (turnover) ve ise adaptasyona etkisi, egitim almıs personele uygulanan anketle belirlenmistir. Bu bölümün ilk kısmında personelin demografik özellikleri üzerinde durulmustur. kinci kısmında ise personelin oryantasyon egitiminin isgücü devir hızı ve ise adaptasyona etkisi hakkındaki görüsleri üzerinde durulmustur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2007
Keywords: Eğitim ihtiyacının belirlenmesi; Örgün eğitim-yaygın eğitim; Yönetici eğitimi