Binalarda termal enerji depolama ile yapılan enerji tasarrufu - Yeşilkaya, Türkay (My University, 2010)
Ofis binalarında ve büyük ticari binalarda iklimlendirme sistemlerinin yaygın bir şekilde kullanımı, bu binalardaki gücün ve elektrik tüketiminin büyük bir kısmını oluşturmaktadır. Soğutma talebi, küresel ısınmanın bir sonucu olan sıcaklıkların yükselmesi sebebiyle yükselmiş, bundan dolayı enerji talebi de artmıştır.Soğu depolama, maksimum güç tüketimini düşürmek amacıyla iklimlendirme sistemlerine uygulanabilen iyi bir yaklaşımdır. Farklı soğu depolama teknolojileri mevcuttur, bu teknolojiler, soğutmada kullanılacak enerjiyi depolamak ve iklimlendirme sistemine farklı işletme stratejileriyle adapte etmek gibi amaçlarla uygulanabilirler.Bu tezin ana amacı, önceden belirlenmiş bir bina için soğu (buz) depolama teknolojilerini incelemektir. Tezin konusu, soğu depolama uygulamalarını açıklamak ve sistemin büyük bir ticari binada teknolojik açıdan uygulanabilirliğini araştırmaktır.Termal enerji depolama sistemleri bu tezde, giriş, termal enerji depolama sistemleri ve örnek bir çalışma olmak üzere 3 bölüm halinde incelenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010
Keywords: Termal enerji depolama; Enerji tasarrufu; Buz depolama