Bir matkap tezgahının sonlu elemanlar yöntemi kullanılarak tasarımı - Kaymaçı, Turgut (My University, 2001)
Masaüstü matkap tezgahının sonlu elemanlar yöntemi kullanılarak tasarımının yapıldığı tez çalışması sekiz bölümden oluşmaktadır. Bunlar sırasıyla, giriş, matkap tezgahlan ve delme işleminin özellikleri, matkap tezgahının dizayn ve mukavemet hesaplan, sonlu elemanlar analiz yöntemi, tezgah parçalarının sonlu elemanlar yöntemi ile analizi, matkap tezgahının iki boyutlu çizimleri, matkap tezgahının katı modellemesi ve sonuç bölümleridir. Giriş bölümünde, takım tezgahlarının gelişimi hakkında bilgi verilmektedir. İkinci bölümde, matkap tezgahlan ve delme işleminin özellikleri anlatılmaktadır. Üçüncü bölümde, matkap tezgahının devir kademelendirme, motor gücü hesabı ile tezgah paçalarının boyutlandırma ve mukavemet hesaplan yer almaktadır. Dördüncü bölümde, SElfne giriş, SEY ile İlgili kavramlar, SEY ile analiz ve örnekler, yöntemin üstünlükleri ve olumsuzlukları, SEV'nin kullanım alanları ve Ansys programının anlatıldığı kısımlar bulunmaktadır. Beşinci bölümde, tezgah parçalarının SEY ile yapılan gerilme ve deformasyon analizleri yer almaktadır. Altıncı bölümde, tasarımı yapılan tezgahın iki boyutlu çizimleri, yedinci bölümde, tezgahın üç boyutlu katı modellemesi, sonuç bölümünde ise tasarım ile ilgili değerlendirmeler yer alır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001
Keywords: Matkap tezgahları ve delme işleminin özellikleri; Matkap tezgahının dizayn ve mukavemet hesapları; Tezgah parçalarının SEY ile analizi