İyonik katıların kohezyon enerjisi - Denktaş, Cenk (My University, 2000)
Bu çalışmanın amacı Ewald Yöntemi ile basit iyonik katıların Madelung sabitinin hesabıdır. Bir kristal yapı için Madelung sabitinin değerini bulma, yapının elektrostatik öz-potansiyellerinin değerinin bulunması anlamına gelir. Elektrostatik öz-potansiyellerinin değerinin bulunması ise potansiyel kuramı ile başarılabilir. Kristal yapımn öz-potansiyellerinin bulunması yardımı ile Madelung sabitinin hesaplanması için kullanılan yöntemler, Madelung Yöntemi, Doğrudan Toplama ve Ewald Yöntemidir. Noktasal iyonlardan oluşan NaCl ve CsCl gibi kristal yapılar içinde elektrostatik öz-potansiyellerin değerlendirilmesinde hızlı bir yaklaşıklığa sahip olan Ewald yöntemi yardımıyla Madelung sabitinin değerlendirilmesi çalışmamın özgün kısmım oluşturur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2000
Keywords: Kristal yapı; İyonik katılar; Ewald yöntemi