Elektrik hatlarından iletişim (Power line communication): Sistem verilerinin aktarılması - Berberoğlu, Rıdvan (My University, 2007)
Bu çalısmada, enerji ve haberlesme gereksiniminin tek bir hattan karsılandıgı DA fan motorkontrol sitemi gerçeklenmistir. letisimin elektrik hattı üzerinden yapılmasına olanak saglayanDC-BUS enerji hattı iletisim teknolojisi, çogullamalı ag yapısı sayesinde tek bir DA hattınabaglı azami 16 adet uç birimin birbirleri ile 10 kbps aktarım hızına kadar haberlesmelerineolanak saglamaktadır. Bu sayede, kullanılan kablo miktarındaki azalma ile toplam yükazalmakta, kurulum kolaylıgı saglanmaktadır. Freescale Semiconductor 56F8000 sayısalisaret denetleyicisi ailesine ait 56F8013 kontrolörü ile çogullamalı DC-BUS ag yapısına sahipelektrik hatlarından iletisim uygulaması gerçeklestirilerek test edilmistir.Anahtar kelimeler: Elektrik Hatlarından letisim (EH), DC-BUS, Elektrik HatlarındanGenis Bant, Sayısal saret Denetleyici (DSC 56F8000)
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: TEKNİK SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ; TEKNOLOJİK GELİŞİM VE ÜRÜNLER; SON KULLANICILARA SAĞLANAN AVANTAJLAR; ENERJİ DENETİMİ