Boğaziçi Üniversitesi'nin yerleşim alanında mevcut ağaç ve çalı türlerinin yetişme ortamı özelliklerine göre irdelenmesi ve öneriler - Önen, Rana (My University, 1995)
Peyzaj plânlama ve ağaçlandırma çalışmalarında bitki seçimi ve dikilmesinde göz önünde tutulması gereken noktaların başında yetişme ortamı özelliklerinin belirlenmesi gelir. Bu yüzden çalışma alanında iklim, anakaya-toprak, yeryüzü şekli özellikleri ile mevcut bitki örtüsü ortaya konulmalıdır. Doğal ve doğal olmayan bitki örtüsü incelenerek çalışma bölümleri ve ekolojik birimlerdeki dağılımı belirlenmelidir. Yetişme ortamı faktörlerinin dikte ettiği türlerle peyzaj plânlama ve ağaçlandırma çalışmaları yapıl malıdır. Bu çalışmada İstanbul içinde doğal bitki örtüsü bozulmadan kalan, bunun yanında doğal olmayan türlerle de ağaçlandırma yapıldığı Boğaziçi Üniversitesi'nin Kuzey, Güney, Hisar ve Uçaksavar Kampüsleri çalışma alanı olarak seçilmiştir. Kuzey ve Uçaksavar Kampüslerinin doğal yapıları bozulduğu için konu dışında tutulmuştur. Çalışma alanı olarak Güney ve Hisar Kampüsleri. belirlenmiştir. Çalışma alanında ilk önce çalışma bölümleri belirlenmiştir. Bu bölümler içindeki ağaç ve çalılar tespit edilerek haritaya işlenmiştir. Daha sonra ekolojik birimler tesbit edilerek haritaya dökülmüştür. Sonuç olarak bu çalışma ile Boğaziçi Üniversitesi'nin Güney ve Hisar Kampüslerindeki doğal ve doğal olmayan bitki türleri incelenmiş ve yetişme ortamları tesbit edilmiştir. Hangi ağaç ve çalı türlerinin hangi ekolojik birim de yayılış gösterdiği ortaya konulmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1995
Keywords: Peyzaj planlama; Boğaziçi Üniversitesi; Boğaziçi Üniversitesi'nin Güney ve Hisar Kampüsleri