Faz bozulmalı sönümlemeli ortamlarda çok modülasyon indisli sürekli faz modülasyonu - Punar, Bekir (My University, 2004)
Bu tezde, çok modülasyon indisi kullanarak üretilen Sürekli Faz Modülasyonu işaretlerin, Jitter etkisi ile beraber Gauss ve sönümlemeli kanallardaki başarımları incelenmiştir. Bu modülasyon tekniği sabit zarf ve iyi spektrum özelliklerinden dolayı özellikle uydu haberleşmesi için oldukça cazip bir modülasyon türüdür. Bu modülasyon tekniğinde, veri dizileri, taşıyıcının fazını modüle etmektedir. Yapısında bellek içerdiği için bu taşıyıcı fazı süreklidir. Birden fazla modülasyon indisi kullanarak iletilen işaretlerin, işaret uzaymdaki Öklid uzaklıklarının artırılması amaçlanmaktadır. Böylece alıcıda, karar verme işlemi sırasında kanalın iletilen işaret üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirilmektedir. Yapılan simülasyonlar ile iki farklı modülasyon indisi kümesi için çok h'lı faz modülasyonunun belirtilen kanallardaki başarımları ortaya konulmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004
Keywords: Sürekli faz modülasyonu; çok h’li faz kodlama modülasyon; sönümlemeli kanallar; sönümlemenin mhpm işaretine etkisi; mhpm işaretlerinde jitter etkisi; simülasyonlar