Kimya mühendisliğine ait problemlerin mathcad paket programıyla çözülmesi - Bayhan, Binnaz (My University, 2001)
Kimya Mühendisliği, çalışma alanı oldukça geniş bir disiplin olarak göze çarpmaktadır. Bu tez kapsamında çeşitli kimya mühendisliği çalışma alanları hakkında bilgi verilmiş, kimya mühendisliğine ait problemler seçilmiş ve bunların Mathcad paket programıyla çözümleri gerçekleştirilmiştir. Tezde Mathcad bilgisayar programı hakkında da bilgi verilmiştir. El ile çözümü çok zaman alan veya hassas sonuçlara ulaşılamayan problemlerin çözümünde Mathcad kullanılmıştır. Sonuç olarak bu çalışmada Mathcad programının kimya mühendisliğine sunduğu kolaylıklar görülecektir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001
Keywords: Kimya mühendisliği; Matchad; Paket program