Gemi inşa sektöründe faaliyet gösteren bir işletmede PERT ve bulanık PERT uygulaması - Kocabıyık, Emre (My University, 2010)
Proje yönetimi, zaman ve diğer kaynakların etkin kullanımını esas alan bir planlama sürecini ifade eder. Bu süreçte, planlamanın yanı sıra kontrol de büyük önem taşımaktadır. Son dönem çalışmalarında, geleneksel proje planlama ve kontrol tekniklerinden olan PERT' e alternatif ve destek olarak BULANIK PERT kullanılmaya başlanmıştır. Bulanık PERT, proje yönetiminde, bulanık küme teorisi kullanarak proje tamamlanma zamanını hesaplamayı esas alır. Bu çalışmada, gemi inşa sanayide faaliyet gösteren bir işletmede üretimi gerçekleştirilen kimyasal tanker gemisi güverte projesi, proje yönetimi konusu çerçevesinde incelenmiştir. Projenin tamamlanma süresi ve proje maliyetinin hesaplanmasında PERT ve Bulanık PERT teknikleri kullanılarak, işletme açısından en olası proje gerçekleşme süresi ve maliyeti tespit edilmeye çalışılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010
Keywords: proje organizasyon ve yönetim yapıları; bulanık PERT yöntemi