Ac servo motorlar ve sürücü devreleri - Kuzer, Kaan (My University, 2006)
İlk bölümde çalışma konusuna bir girizgâh yapılarak sonraki bölümler için hazırlıkmahiyetinde genel bir açıklama yapılmıştır.İkinci bölümde endüstride oldukça yaygın kullanılmaya başlanan servo motorlar genel olaraktanıtılmıştır. İkinci bölümde ise servo mantığının sistemler için uyarlanması, bir servokontrolde kullanılan terimler, geri beslemeli kontrol sistemleri, sistemlerin sınıflandırılması,bir servo kontrol sistemin başlıca elemanları, uygulamaya yönelik servo örnekleri ve servomotorların sınıflandırılması incelenmiştir.Üçüncü bölümde, endüstride yaygın olarak kullanılan servo motorlar ele alınmış ve temelifadeleri, çalışma ilkeleri, matematiksel modelleri, eşdeğer devreleri, uygulama alanları,motor kayıpları incelenmiştir.Dördüncü bölümde, bir önceki bölümde seçilen anahtarlamalı relüktans motorun, fırçasız dcmotorun ve fırçasız ac motorun servo mantığı ile kontrol edilme yöntemleri incelenmiştir.Son olarak beşinci bölümde servo motorların endüstrideki uygulamalarına birkaç örnekverilip kısaca incelenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Keywords: servo mekanizma temelleri; sanayide servo motor; servo motorların sürücü devreleri