Endüstriyel işletmelerde işletme kaynakları planlaması (ERP) sisteminin tasarımı, analiz ve uygulanması - Kubal, Erdinç (My University, 2001)
Son yıllarda gelişmiş ülkelerde yoğun ilgi gören bilgisayarla endüstriyel yönetim teknikleri uygulamaları arasında en popüler olan ve uygulamada çok başarılı sonuçlar elde eden aracın, işletme kaynakları planlaması (ERP) olduğu bilinmektedir. Başarılı olmak arzusundaki günümüz işletmeleri daha çok planlama ve yönetim sistemlerine önem vermektedirler. Bu tespitin bir sonucu olarak, işletme kaynaklan planlaması (ERP) günden güne popülerliğini arttırmaktadır. Bu çalışmada işletme kaynaklan planlamasının incelenmesi hedef alınmıştır. Bu amaçla, ilk olarak malzeme ihtiyaç planlaması(MRP) sistemine, daha sonra ise üretim kaynakları planlaması (MRP II) sistemine değinilmiştir. Adı geçen bu iki sistem incelendikten sonra, işletme kaynaklan planlaması (ERP) incelenmiştir. Bir ERP yazılımı olan Industrial Application Software (TAS) standart sistemi ve modülleri tanıtılmıştır. Söz konusu bu IAS yazılımı Mutlu Akü ve Malzemeleri San. Tic. A.Ş'de uygulanmıştır ve elde edilen sonuçlar tartışılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001
Keywords: Endüstriyel işletmeler; malzeme ihtiyaç planlaması; üretim ve işletme kaynakları