İPK (SPC) ve akışkan otomasyonu sanayi malzemeleri imalatında proses yeteneği uygulamaları - Tezel, Mustafa Fatih (My University, 2006)
Bu çalışmada, globalleşen dünya içinde, çetin rekabet şartları altında varlığını sürdürmek isteyen firmalar için vazgeçilmez bir yöntem olan istatistiksel Proses Kontrol (IPK ) ve Proses Yeteneği Uygulamaları konusu incelenmiştir. Birinci bölümde Toplam Kalite Yönetimi hakkında bilgi verilmiş ve istatistiksel Proses Kontrolünün tanımı yapılmıştır. Ayrıca PK'nın Toplam Kalite Yönetimi içindeki yeri, kullanım amaçları, kullanım alanları ve faydaları incelenmiştir. İkinci bölümde bir PK uygulaması sırasında kullanılacak temel istatistiksel bilgiler ve formüller hatırlatılarak, kalite uygulamalarında en çok kullanılan Temel istatistiksel Teknikler ele alınmıştır. Üçüncü bölümde ise PK çalışmalarının en önemli araçlarından biri olan Kontrol Diyagramları incelenmiştir. Kontrol diyagramlarının çeşitleri, yapısı ve kullanımı ile ilgili bilgiler sunulmuştur. Dördüncü bölümde, prosesin tanımlanması ile başlayan, kontrol altında tutulacak karakteristiklerin belirlenmesi, ölçme aletlerinin seçimi ile devam eden ve makine/proses yeterlilik analizleri ile biten PK uygulama yöntemi anlatılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Keywords: Proses kontrolü; Kontrol diyagramları; İstatistiksel proses kontrol