Birinci dünya savaşı sonunda Weimar Cumhuriyetinde konut politikalarının gelişimi - Gürer, Tolga (My University, 1998)
"Birinci Dünya Savaşı Sonrası Weimar Cumhuriyeti' nde Konut Politikalarının Gelişimi" adlı çalışmanın üç ana bölümü bir de sonuçlar bölümü bulunmaktadır. Araştırmanın amacı, 1920' li yıllarda ortaya konmuş olan kitlesel ölçekte konut faaliyetinin ardıllarını tespit etmek ve çağdaşları ile karşılaştırmalar yaparak ayrımları gözlemlemektir. Weimar Cumhuriyeti dönemi üç periyotta incelenmiştir: 1. 1919 ile 1923 yılları arası enflasyon dönemi, 2. 1924 ile 1929 yılları arası para sisteminin stabilizasyonu ve kalkınma dönemi, 3. 1930 ile 1932 yılları arası kriz dönemi Bu üç ana periyot içinde Weimar Cumhuriyeti' nin sadece ekonomik kalkınması değil aynı zamanda, sürecin aktörlerinin üstlenmiş olduğu ideolojik yapılar araştırılmıştır. Ortaya konan ürünlerin arka planlarını daha iyi belirleyebilmek amacıyla, dönemin önemli yapımları arasında yer almış büyük yerleşimler incelenmiş ve karşılaştırılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1998
Keywords: Konut politikası; Weimar cumhuriyetinde konut üretimi