Farklı malzemelerin sıcak basınç kaynağı ile birleştirilmesinde işlem parametrelerinin etkilerinin incelenmesi - Kumru, Erşan (My University, 2007)
Günümüzde giderek ağırlasan rekabet ortamı işletmeleri yeni yöntemler arayışına itmektedir. Bilinen yöntemlerle birleştirilmesi zahmetli ve maliyetli olan malzeme çiftleri bu yöntemlerle hızlı, ucuz ve kaliteli olarak birleştirilebilmektedir. Bu çalışmada katı hal kaynağı yöntemlerinden biri olan sıcak basınç kaynağının endüstriyel uygulaması incelenmiştir. Kaynak makinesi kullanılarak yapılan bu birleştirmedeki kaynak parametrelerinin birleşme kalitesine etkileri irdelenmiştir. Ayrıca aynı noktaya uygulanabilen ve geleneksel bir yöntem olan Al- lehimi ile maliyet açısından karşılaştırma yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: Yumuşak lehimleme; Termit kaynağı; Katı hal kaynağı; Sürtünme kaynak makineleri