XENIX işletim sisteminin incelenmesi ve sistemin yönetimi - Altan, Suat (My University, 1992)
Bu tea'de UNXX işletim sisteminin mikro bilgisayarlara uygularım is hali olan XENIX işletim sistemi incelenmiştir. XENIX işletim sistemi çok kullanıcılı bir işletim sistemidir- Sisteme giriş ve çıkış' in nasıl yapıldığı, komutlar in kullanımının nasıl olduğu, terminallerin kontrolü ve yönetimi, yazıcıların tanımlanması ve kullanımı, disket sürücülerinin kullanımı ve yedekleme işlemlerinin yapılması, Sistemin işleyişinin denetimi ve yönetim işlemlerinin şekilleri incelenerek XENIX sistemin komple işletimi için gerekli sistem bilgileri verilmiştir. Sonuç olarak sistemin avantajları, inşası ve kullanımında dik kat edilmesi gereken hususlar belirtilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1992