İçten yanmalı bir gemi motorunda silindir içindeki proseslerin termodinamik simulasyonu - Durmuşoğlu, Yalçın (My University, 2003)
Bu çalışmada, içten yanmalı bir motorun silindir içindeki proses hesaplan için hem bir bölgeli hem de iki bölgeli yanma modeline dayalı bir bilgisayar programı geliştirilmiştir. Geliştirilen programın doğruluğu deney sonuçlarıyla kanıtlanmıştır. Bunun için bir deney motorundan alman sonuçlar kullanılmıştır. Daha sonra yanma parametrelerinin (yanma süresi, yanma başlangıcı ve form parametresi) ve dolgu özelliklerinin (sıkıştırma başlangıcındaki basınç ve sıcaklık ile hava fazlalık katsayısı veya eşdeğerlik oram) motor çevrimine etkisi incelenmiştir. Bu incelemenin sonuçlan literatürdeki sonuçlarla iyi bir uyum sağlamaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2003
Keywords: Yakıt-hava-yanmış gaz özelliklerinin hesaplanması; Gerçek motor çevrimlerinin hesaplanması: sıfır boyutlu proses hesabı