Bantlı konveyörler ve bunların tasarımına etki eden parametrelerin incelenmesi - Çelebi, Kemal (My University, 2003)
Günümüzde konveyörler sanayinin her sınıfında uygulama alanı bulmuştur. Teknolojinin de gelişmesiyle konveyörler değişik kombinasyonlarda ve tiplerde kullanılmaya başlanmıştır. Her sektörde uygulama alanının olabilmesi ve diğer taşıma tiplerine göre ekonomik olması nedeniyle yaygın olarak bantlı konveyörler kullanılmaktadır. Bu tezde bantlı konveyörlerde kullanılan bant tipleri, taşıyıcı rulolar, kasnaklar, diğer elemanlar ve bunların tasarımlarına etki eden parametreler incelenmiştir. Ayrıca bu kritelere göre tasarlanacak bir bantlı konveyöre ait hesaplamalara ait formüller ve çizelgeler de verilmiştir. Sonuçlar ve öneriler kısmında da bir bantlı konveyör tasarlanırken istenen veriler ve bu veriler yardımıyla tasarım sırasında dikkat edilecek hususlara değinilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2003
Keywords: Bantlı konveyörün elemanları; Bantlı konveyörlerin tasarımı