Study and improvement of properties of electrical iron for current transformers - Al-Janabi, Ammar (My University, 2016)
Bu tezde, akım transformatörü (AT) üretiminde onların davranışlarını incelemek için bir kaç farklı termal ve mekanik işlemler uyguladık ve uygulanan işlemlere göre transformatörün özelliklerinin değiştiğini gördük. Üretilen akım transformatörleri, AT’nin optimum süreci ve optimum işlemini tanımlamak için detaylı ölçümlere tabi tutuldu. Bu tez, akım transformatörlerinin çekirdeğinde bulunan çeşitli elektriksel demir örneklerinin mıknatıslanma eğrilerinin çalışmalarını da içerir ve en ideal ısıl işlem sürecini elde etmek için gerekli kalite faktörleri işleyiş zamanı, sıcaklık veya soğutma süresinin hızıdır. Demir korların bazı örnekleri manyetik özellikleri incelemek için üretildi. Üretilen demir korları, çeşitli sıcaklık ve farklı zaman periyotlarında ısıl işlemlere tabi tutuldu. Korların ısıl işlemlerinden sonra, izole edildiler ve korların üzeri 200 sıra bir bakır bobin ile sarıldı. Sonra, bobin sarılarak uyarılan akım ve voltaj arasındaki ilişkinin manyetik özellikleri ölçüldü. Bu çalışmada korların V-I özelliklerini bulmak için OMİCRON AT ANALİZÖR standart paket kullandık.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016
Keywords: Current Transformer; Magnetization curves; Heat treatment