Kültürel farklılıkların performans değerlendirme üzerindeki etkisi - Deniz, Asu (My University, 2004)
Bu tez çalışması kültürel farklılıkların performans değerlendirme üzerindeki etkilerim ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. Bu doğrultuda, Türk ve İngiliz işgörenlerinden oluşan bir örneklem üzerinde, her iki kültürden işgörenlerin performans değerlendirme yöntemleri ve performans değerlendirmenin temel unsurlarına yönelik tercihleri karşılaştırmalı olarak incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, İngiliz ve Türklerin performans hedeflerinin belirlenmesi, kullanılan performans kriterleri ve ölçümleri, performans değerlendirme sonuçlan ile ilgili geribildirim verilmesi ve performans değerlendirme sonuçlarının insan kaynaklan uygulamalarında kullanılması konularında farklı tercihleri olduğunu ortaya çıkmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2004
Keywords: Performans değerlendirme kavramı; Kültür kavramı ve performans değerlendirme üzerindeki etkisi; İngiliz ve Türk işgörenlerin performans değerlendirme tercihleri üzerine karşılaştırmalı bir araştırma