Yüksek binalarda yangın tesisatı sistemlerinin ekonomikliğinin araştırılması - Tümer, Derya Burcu (My University, 1995)
Bu tez çalışmasının giriş bölümünde yangın, yangın türleri, yüksek yapılarda yangın sebepleri, binalara ilişkin temel tanımlar vb. ana başlıklar üzerinde durulmuştur. I. Bölümde Yüksek Yapılarda Yangın Güvenlik önlemleri incelenmiştir. II. Bölümde Yangın Algılama ve İhbar Sistemleri araştırılmıştır. III. Bölümde Yangın Söndürme Sistemleri incelenerek, yüksek katlı binalarda aktif ve pasif yangın güvenlik önlemleri alındıktan sonra, en ekonomik ve teknik olarak en uygun yangın söndürme sisteminin otomatik sprinkler söndürme sistemi olduğu sonucuna varılmıştır. Uygulama örneği olarak 12 katlı bir otelde sprinklerin yerleşim şekli, barv çop dizaynı ve yangın su deposu rezervi hesabı yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1995
Keywords: Yüksek yapılarda yangın sebepleri; Yangın güvenlik sistemlerinin önemi; Yüksek yapılarda yangın güvenlik önlemleri; Yangın algılama ve ihbar sistemleri; Yangın söndürme sistemleri