Hasarlı yapı onarımı - Uzel, Onur (My University, 1998)
Bu tez çalışmasında öncelikle yapılarda hasar oluşturabilecek malzeme davranışları ele alınmıştır. Betonda çeşitli nedenlerle oluşan bozulmalar, hasarlar ele alınmıştır. Hasar oluşumunda önemli rol oynayan çatlak ve sehimlerle ilgili şartname kayıtları incelenmiştir. TSE-500, ACI-318, EUROCODE2, DIN 1045 şartnamelerinden ani sehim, zamana bağlı sehim ve çatlaklarla ilgili hesap esasları ve bunların sınır değerleri alınmıştır. Onarım ve güçlendirme bölümünde ise hasar konusunda bir fikir sahibi olabilmemize yardımcı bir sayısal model incelenmiştir. Çatlakların çeşitli yöntemlerle tamiratı, kolonların onarım ve güçlendirilmesine ait deneysel çalışma sonuçları, kirişlerin onarım ve güçlendirilmesine ait yöntemler le alınmıştır. Son bölümde ise Prof. Dr. Ercüment KOKSAL ve tarafımdan uygulanan bir onarım projesinden bazı örnekler incelenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1998
Keywords: Malzemenin hasar oluşturabilecek davranışları; Çatlak ve sehimlerle ilgili şartname kayıtları; Onarım ve güçlendirme; Uygulanmış bir onarım projesinden örnekler