Sabit platform tasarım ve üretimi - Yılmaz, Düzgün Murat (My University, 2008)
Hazırlamış olduğum bu çalışmada, hareketli platformlar (Gemi, Helikopter, Tank, Uçak v.s) için Sabit Platform tasarımı yapılmıştır. Stabil Platform Sistemi iki birimden oluşmaktadır. Bunlar, tüm elektronik işlevlerin yer aldığı "Elektronik Birimi" ve üç serbestlik dereceli, 360° döngülü ve 30° açılı iki gövdesi bulunan "Pedestal Birimi" dir.Bu Sabit Platform, hareketli platformun (Gyro) Jiroskopundan alınan kıymetlerle x ve y eksenlerinde konum kontrolü yaparak istenilen düzlemde üzerine montaj edilmiş sistemi ( Silah, Radar, Elektronik Cihazlar v.s) stabil hale getirilmesi için kullanılır. Tasarlanan Stabil Platform üzerinde taşıdığı elektro-optik kökenli kızıl ötesi bantta pasif hedef tespiti yapan bir IRST ( Infrared Search and Track ) sistemdir. Bu sistem hareketli platform üzerine yerleştirilmiştir. Sabit Platforma montaj edilen IRST modülü, 360° dönerek hedef izlemesi yapılmaktadır. İstenildiği durumlarda seçilen hedeflere kitlenerek o hedef hakkında uzaklık, enlem- boylam, konum v.s bilgileri Ateş İdare Merkezine bildirilmektedir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2008
Keywords: Robot; Çok yüksek kapasiteli robotlar; Dişli çark gurubu