Beton yapıların yangına karşı tasarımıyla ilgili bir yaklaşım - Ertan, Okay (My University, 1993)
Beton yapıların yangına karşı tasarımıyla ilgili yayınlanmış Türkçe kaynak ve bu konuda yeterli bir Türk standardı bulunmamaktadır. Bu çalışmada sunulan tasarım yöntemleri ve deneysel çalışmaların sonuçlarının analiziyle bu eksiklik giderilmeye çalışılmıştır. Birinci bölümde çalışmanın genel bir tanıtımı yapılmaktadır. İkinci bölümde yapısal yangın tasarımının ilkeleri yeralmaktadır. Üçüncü bölümde bu çalışmanın amaç edindiği yangına karşı tasarımın temeli olan üç değerlendirme yöntemi verilmektedir. Dördüncü bölüm uygulama için temel bilgiler ve gerekli tabloları içermektedir. Beşinci bölümde beton yapıların yangına karşı tasannu için sunulan biri, deneysel çalışmaların tablolaştırılmış veriler yardımıyla ve diğeri ise doğrudan çözümsel yolla sonuca giden iki tasarım yolu sunulmaktadır. Son bölüm, bu çalışmadan çıkarılan sonuçlan ve önerileri içermektedir ve bu son bölümü çalışmanın yararlandığı kaynaklar ve ek bölüm izlemektedir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1993
Keywords: Yapısal yangın tasarımının ilkeleri; Beton yapıların yangına karşı tasarımı