Çok uluslu işletmelerde pazarlama yapısı - Pullu, Faruk (My University, 1996)
Çok uluslu işletmeler hemen her alanda faaliyet gösteren ve günlük yaşamda kullandığımız birçok üründe damgası bulunan dev kuruluşlardır. Güçleri ve etkinlikleri her gün biraz daha artan bu işletmeler giderek ülkeler üstü bir konum kazanmakta ve sahip oldukları büyük güçle ülkeleri ve geniş insan topluluklarını etkilemektedirler. Bu çalışmada çok uluslu işletmelerin tanımı, gelişimi, faaliyetleri, organizasyon yapıları, uyguladıkları genel stratejiler ve özellikle pazarlama stratejileri incelenmeye çalışılmaktadır. Ayrıca çok uluslu işletmelerin çalışma düzenleri konusunda bilgi vermek amacıyla biri uluslararası alanda elektronik malzeme üretimi ve satışı konusunda çalışan PHOENIX CONTACT, diğeri ise üretim, sistem, mühendislik ve bu hizmetlerin pazarlanması konusunda dünyanın en büyük firmalarından biri olan SIEMENS 'in çeşitli yöneticileri ile yapılan görüşmeler sonucu elde edilen bilgilerle bu firmaların çeşitli uygulamaları ve genel stratejilerini içeren bir uygulama bölümü düzenlenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1996
Keywords: Çok uluslu işletmelerin yapıları