Katkılı organik sintilasyon dedektörlerinin karakterizasyonu - Arslan Aysune, İrem (My University, 2019)
Bu tez çalışmasında, epoksi tabanlı katı organik sintilatörlerin temel sintilasyon özellikleri araştırılmıştır. Katı organik dedektör malzemesine, ağır ve hafif bileşikler farklı oranlarda katkılanarak gama ışını algılama yeteneklerinin değişimi ölçülmüştür. Katkı malzemelerinin ve katkı miktarlarının, kullanılan katı organik malzemenin optik ve mekanik özellikleri ile radyasyon algılama verimine etkisi değerlendirilmiş ve hızlı, düşük maliyetli, kolay elde edilebilir bir sintilasyon dedektörü tasarlanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019
Keywords: Epoksi; POPOP; Radyasyon dedeksiyonu; Sintilasyon