Reaktörlerin dinamik davranışlarının kontrolü - İlhan, Nurdan (My University, 2001)
Bu çalışmada, çok borulu sabit yataklı reaktörde SO2 oksidasyonu sırasında çeşitli reaksiyon parametrelerinin değişimi ile (Sıcaklık, Basınç, Debi, Boru çapı) bu değişimlerin dönüşüm üzerine olan etkisi incelenmiştir. Sistem için kurulan model denklemlerinde, prosesi en çok etkileyen ve reaksiyon verimliliğinde direkt etkili olan proses değişkenleri (T,X,P,F...vb.) kullanılmıştır. Bu model denklemleri Matlab matematiksel paket programı ile çözülmüş ve sayısal değerler alınarak bu değerlerin olması gereken değerlerle uyum içinde olup olmadığı incelenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001
Keywords: Kükürt sülfürik asit; Sabit yataklı reaktör; Oksidasyon; SO2; Sülfürik asit; Dinamik davranış