Lie grupları üzerinde lineer kontrol sistemlerinin gözlenebilirliği - Sakallı, Saim (My University, 2001)
"Lie grupları üzerinde Lineer Kontrol Sistemlerinin Gözlenebilirliği" adlı bu tez üç bölümden oluşmaktadır. I. bölümde diferansiyellenebilen manifold, Lie parantezi, Lie grupları, Lie cebiri, üstel tasvir Adjoint Gösterilim ve Lie Türevi incelenmiştir. n. bölümde genel kontrol sistemlerinin tanımı, kontrol edilebilirliği ve gözlenebilirliği hakkında genel bilgiler ve örnekler verilmiştir. ED. bölümde ise Lie grupları üzerindeki Lineer Kontrol Sistemleri için yerel gözlenebilirliği ve global gözlenebilirliği karakterize eden cebirsel koşullar incelenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001
Keywords: Manifold; Lie gruplar; Lineer kontrol sistemleri