1-Parametreli düzlemsel hiperbolik hareketler altında yüksek metreden ivmeler ve poller - Şahin, Serdal (My University, 2015)
H.R. Müller tarafından 1-parametreli düzlemsel kompleks hareketler altında ve 1- parametreli düzlemsel kompleks ters hareketler altında yüksek mertebeden ivmeler ve ivme pollerini elde edilmiş ve aralarındaki ilişki verilmiştir. Ayrıca, hareketin t parametresi yerine φ dönme açısı seçilmesi durumunda 1-parametreli düzlemsel kompleks hareketler altında yüksek mertebeden ivmeler ve ivme polleri ifade edilmiştir. Bu çalışmada, Yüce, S. ve Kuruoğlu, N. tarafından verilen 1-parametreli düzlemsel hiperbolik hareketler kullanılarak, Müller, H.R. tarafından verilen düzlemsel kompleks hareketlere benzer şekilde, hem 1-parametreli düzlemsel hiperbolik hareketler altında, hem de 1-parametreli düzlemsel hiperbolik ters hareketler altında yüksek mertebeden ivmeler ve ivme polleri araştırılmıştır. Bununla birlikte, hareketin t parametresi yerine φ dönme açısı seçilmesi durumunda 1-parametreli düzlemsel hiperbolik hareketler altında yüksek mertebeden ivmeler ve ivme polleri elde edilmiştir.
Tez (Doktora) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015
Keywords: Kinematik; Hiperbolik sayılar; 1-parametreli düzlemsel hiperbolik hareket