Yüzen cisimlerde yüzey pürüzlülüğü simülasyonu - Türkmen, Serkan (My University, 2006)
Bilgisayar teknolojisindeki gelişmeler sayesinde birçok sektör, tasarımını yaptıkları ürünlerinin üretimden önce nasıl çalıştığını simüle edebilmesi fikrinden yola çıkarak yüzen cisimlerin hareketlerini inceleme üzerine çalışılmıştır. Çalışmanın amacı, akışkan içerisinde dalmış cisimlerin geometrisinde yapılacak değişikler yardımıyla toplam direnci düşürmektir. Çalışmada üzerinde durulan konular: mekaniğin temel kanunlarından yola çıkarak akım içerisinde cisme etkiyen kuvvetler, türbülanslı akış, sınır tabaka koşulları olup çeşitli uygulama ve örneklerin desteği ile de yeni fikirler sunulmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Keywords: Direnç ve analiz yöntemleri; Fluent ve gambit; Yüzen cisimler etrafındaki akım modellenmesi