Uluslararsı sermaye akımları ve sermaye kontrolleri üzerine bir deneme - Kama, Özge (My University, 2003)
Asya Kriziyle birlikte sermaye kontrollerine olan ilgi artmıştır. Bu amaçla, sermaye giriş ve çıkışına uygulanan kontrollerin etkileri incelenmeye çalışılmıştır. Çalışmanın birinci bölümünde uluslararası para sisteminin gelişimi lenmiştir. Çalışmanın ikinci bölümünde sermaye kontrollerinin amaçlan ve etkinliği incelenmiştir. Tobin vergisi önerisi ise yine bu bölümde Çalışmanın son bölümünde ise, Türkiye'de 1980'lerde başlayan ekonomik reform süreciyle ilgili detaylı bilgi verilmektedir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2003
Keywords: Uluslararası para sistemi ve sermaye akımları; Uluslararası sermaye akımlarının kontrolüne yönelik iktisat politikaları; Küreselleşmenin Türk ekonomisine etkileri