N,N dietanol bağlı benzofenon türevi tek bileşenli fotobaşlatıcı sentezi, karakterizasyonu ve fotopolimerizasyonu - Enginol, Burak (My University, 2009)
Amin bağlı tek bileşenli II. Tip bir fotobaşlatıcı olan BPDEA' nın sentezi yüksek verim ile gerçekleştirilmiştir ve tek fonksiyonlu ve çok fonksiyonlu monomerlerin polimerizasyonu, herhangi bir yardımcı başlatıcıya gerek duyulmaksızın yürütülmüştür. Fotobaşlatılmış serbest radikal polimerizasyonlarında benzofenon (BP)/yardımcı başlatıcı (MDEA) sistemine oranla BPDEA daha etkili bir başlatma yetisi göstermiştir. Trimetilolpropan triakrilat (TMPTA)' in BPDEA ve BP/MDEA ile fotobaşlatılmış polimerizasyonu Eşzamanlı IR spektroskopisi ve Foto-DSC yöntemleri ile incelenmiştir. Karbonil gruplarındaki triplet radikallerin oksijen tarafından söndürülmesinin polimerizasyon hızı üzerine etkisi gözlemlenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009
Keywords: Benzofenon; Serbest radikal polimerizasyonu; Tek bileşenli sistemler