Erken Cumhuriyet dönemi mimarlığında "öteki" sorunu 1923-1950 - Altın, Ersin (My University, 2003)
Erken Cumhuriyet Türkiyesi'nde, Batılaşma başlığı altında gerçekleştirilen Modernleşme hareketi, geleneksel yapının tasfiyesini öngörmesi nedeniyle, geleneksel yapıya karşı işlenmiş bir suç unsuru barındırmaktadır. Erken Cumhuriyet dönemi ile birlikte yeniden kurulmaya çalışılan iç tutarlı yapı dahilinde oluşturulan toplumsal uzlaşım çabası ise bu noktadan hareketle
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2003
Keywords: Erken cumhuriyet döneminde “ötekileştirme” mekanizmaları; Ötekileştirmenin mimari sonuçları