Robot teknolojisi ve istif robotu imalatı - Atılgan, Cem (My University, 1994)
Bu çalışmada Robot Teknolojisi konusu genel hatları ile incelenmiş, Robot maniplatdrlerinin kinematik analizleri ile ilgili hatırlatma yapılarak Microbot Alfa TJ ve İstif Robotunun düz kinematik analizi uygulaması yapılmıştır. Dünyada ve ülkemizdeki robot sanayi konusunda bilgiler verilmiştir. Teorik çalışmayanında, Endüstriyel Amaçlı İstif Robotu imalatı yapılarak pratik çalışmada sunulmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1994
Keywords: Robot ve tarihcesi; Robotların yapısı ve sınıflandırılması; Robotların sezgi elemanları (sensors); Robotlarda tutucular robotlarda kontrol; Robot kinematiği