Açıklığının yüksekliğine oranı sabit çok katlı çelik binalarda ekonomik taşıyıcı sistemin belirlenmesi - Tarhan, Muhammed Recai (My University, 2003)
Çelik yapılar konusunda hazırlanan Yüksek Lisans tezinde, aynı fiziksel ortamda bulunan açıklığının yüksekliğine oranı sabit çok katlı çelik yapılarda ekonomik taşıyıcı sistemin karşılaştırılması yapılmıştır. Üç bölümden oluşan çalışmada, birinci ve ikinci bölümlerde sistemlere etkiyen yükler hesaplanmış ve bu yükler altında bilgisayar programı yardımıyla statik ve dinamik analizi yapılmıştır. Hesaplanan bu değerler standartlara göre çözümlenerek kesitler seçilmiş ve tablolar sunulmuştur. Son bölümde bu tablolaştırılmış sonuçlar değerlendirilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2003
Keywords: Sisteme etkiyen yükler; Çok katlı çelik binalarda ekonomik taşıyıcı sistem